ژاپن در این دوره از رقابت ها تقریبا با همان ترکیبی شرکت کرده است که سال گذشته در تهران و در رقابت های انتخابی لیگ جهانی مقابل ایران به میدان رفت. بازیکنان محوری ژاپن در حمله کونیهیرو شیمیزو و تاتسویو فوکوزاوا هستند و بیشترین سهم را در پاس های این تیم دریافت می کنند. یو کوشیکاوا هم که در پست دریافت کننده بازی می کند دیگر بازیکن قدرتمند هجومی ژاپنی هاست. کوتا یامامورو که در پست سرعتی زن بازی می کند نیز در زدن اسپک خوب کار می کند.
ژاپن با سالها قهرمانی در آسیا پرافتخارترین تیم قاره کهن به شمار میرود. آنها بعد از مسابقات بازیهای آسیایی گوانگجو همواره برابر والیبال ایران در دو سال گذشته مغلوب بودند و این بار انگیزه زیادی داشتند تا برابر بلندقامتان ایران نتیجه بگیرند.
تیم ملی والیبال ایران با ترکیب معروف، موسوی، غلامی، غفور، زرینی، قائمی و ظریف بازی را آغاز کرد.
ست نخست: 25 بر 19 ایران
شیمیزو ستاره سالهای اخیر والیبال ژاپن به عنوان باتجربهترین بازیکن این تیم نمایش خیرهکنندهای را در شروع بازی ارائه داد. در حالی که تقریبا تمام بازیکنان تیم ملی ایران سرویس خراب میکردند، ژاپنیها موفق شدند روی سرعت امتیاز بگیرند و نمایش پایاپایی را با ایران نشان دهند. بازی با اختلاف یکی دو امتیاز برای هر دو تیم پیگیری میشد تا جایی که پیشبینی نتیجه ست اول برای علاقهمندان به والیبال دشوار شده بود. با این حال بازیسازیهای خوب سعید معروف و همچنین آبشارهای سهمگین حمزه زرینی ست نخست این مسابقه را با امتیاز 25-19 به سود شاگردان ولاسکو تمام کرد.
ست دوم: 25 بر 16 ایران
ولاسکو که کلا در این رقابتها به ندرت دست به تعویض میزد، همچنان اعتقاد داشت که ترکیب شروع کننده مسابقه میتواند برابر ژاپنیها خوب کار کند. دفاع رو تور خوب محمد موسوی بارها سرعتیهای ژاپن را ناکام میگذاشت و اجازه نمیداد آنها روی پاسهای کوتاه نتیجه بگیرند، اما شیمیزو از پشت خط و همچنین پتسویا به عنوان یک قدرتی تمام عیار خیلی خوب امتیاز میگرفتند. سرانجام ولاسکو امیر غفور را اززمین خارج کردند و شهرام محمودی را به جای وی به میدان فرستاد. آبشارهای فنی و حساب شده شهرام محمودی برگ برنده ایران در ست دوم بود. او به خوبی و با بهرهگیری از خطای دست بازیکنان حریف برای ایران امتیاز میگرفت. ایران ست دوم این مسابقه را هم با امتیاز 25 بر 16 به سود خود تمام کرد تا ژاپنیها حرفی برای گفتن نداشته باشند.
ست سوم: 25 بر 23 ایران
تیم ملی والیبال ژاپن در ست سوم چیزی برای از دست دادن نداشت. چشم بادامی ها نمی خواستند به راحتی فینال را از دست بدهند. آنها ست سوم مسابقه را انتحاری آغاز کردند. خیلی زود از تیم ملی ایران پیش افتادند. اما تیم ایران حالا با تجربه میدان های جهانی خیلی خوب توانست شرایط این مسابقه را مدیریت کند. فرهاد قائمی که دیگر به روزهای آرمانی خود برگشته بود خیلی خوب می توانست با ارسال سرویس های منحصر به فرد خود دریافت کننده های حریف را آزار دهد. توپ گیری های فرهاد ظریف و پاس های فریبنده سعید معروف بهترین فضا را برای شهرام محمودی در قطر پاس فراهم می کرد. شهرام محمودی بدون تردید برگ برنده ولاسکو در این مسابقه بود. حضور آرمین تشکری که به جای زرینی به میدان آمد نیز به عنوان بازیکن سرعتی نقش مهمی در جبران امتیازهای از دست رفته داشت.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68